Centenario Añejo 7y je směs jemných rumů zrajících v menších sudech z bílého dubu po dobu minimálně 7 let, během kterých rum získá svou nenapodobitelnou a unikátní chuť. Jeho ušlechtilost a kvalita daná tradiční výrobou dělá z tohoto rumu jeden z nejoblíbenějších nejenom na Kostarice. Výroba rumu Centenario je datována už od roku 1969. Proces výroby rumu začíná sběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí,... Celý popis

Koupit za 459 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Centenario Añejo 7y je směs jemných rumů zrajících v menších sudech z bílého dubu po dobu minimálně 7 let, během kterých rum získá svou nenapodobitelnou a unikátní chuť.

Jeho ušlechtilost a kvalita daná tradiční výrobou dělá z tohoto rumu jeden z nejoblíbenějších nejenom na Kostarice.

Výroba rumu Centenario je datována už od roku 1969. Proces výroby rumu začíná sběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí, přičemž sklizeň připadá vždy na léto. seče se ručně až u země a stonky se vozí do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva. Šťáva je následně podrobena procesu kvašení, během kterého speciální kvasnicové kultury přemění cukr v alkohol a jiné látky. Po dokončení se surovina pro nejlepší kostarický rum čistí procesem destilace. Jedním z produktů destilace je tzv. „mladý alkohol“, který se skladuje v ručně vyráběných sudech z bílého dubu. Tím se zahajuje proces zrání, který dává rumu Centenario jeho vůni, nezaměnitelnou chuť a charakteristické vlastnosti nejlepšího rumu v Kostarice.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Centenario
Značka Centenario
Alkohol 40 %
Objem 0.7 l
Doba zrání 7 let
Původ Kostarika
Typ sudu Americký bílý dub
Druh balení holá láhev
Zobrazit více parametrů